Politsei: teed on väga libedad, suverehvidega auto tuleks jätta seisma (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal Huljas hukkus mikrobussi ja sõiduki laupkokkupõrkes inimene.
Lääne-Virumaal Huljas hukkus mikrobussi ja sõiduki laupkokkupõrkes inimene. Foto: Kaspar Pokk

Ilmaprognoos luba ööks vastu reedet kuni kaheksa külmakraadi ja teed võivad muutuda väga libedaks. Politsei palub autojuhtidel, kelle sõidukitel on juba suverehvid, jätta sõidud võimalusel tegemata.

Ida prefektuuri operatiivjuhi Aleksandr Urbi sõnul oli neljapäevane päev liikluses väga raske. Hommikul hukkus Lääne-Virumaal raskes liiklusõnnetuses naine ja sai kannatada kaks meest. Mitme tunni jooksul kestnud lumesadu ja tuisk muutsid teeolud väga keeruliseks.

«Nii Tallinn-Narva maanteel kui ka väiksematel teedel oli mitmeid teelt väljasõite, sealhulgas ka veoauto ja bussiga, kuid õnneks keegi nendes õnnetustes tõsiselt vigastada ei saanud,» ütles Urb. «Öösel saabuv õhutemperatuuri langus võib teed muuta väga libedaks. Sellepärast palume kõiki autojuhte, kes on jõudnud oma sõidukile suverehvid panna, jätta võimalusel enda ja kaasliiklejate turvalisust silmas pidades sõidud tegemata. Suverehvid ei täida miinuskraadide puhul oma funktsioone, mistõttu võib sõiduk muutuda täiesti juhitamatuks ja see võib viia raskete tagajärgedega liiklusõnnetuseni. Visuaalselt võib tee tunduda puhas ja korras, kuid tegelikkuses võivad teed olla väga libedad.»

Urb paneb kõigile sõidukijuhtidele südamele, et praegu liikudes peab sõiduvõtteid ja kiirust valima vastavalt ilmaoludele, hoida kindlasti pikivahet, mitte tegeleda juhtimisel kõrvaliste tegevustega ning olla väga tähelepanelik. «Teisi hädasolijaid aidates peab olema väga ettevaatlik ja teha seda turvaliselt,» lisas Urb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles