Asjad, mille pärast ei peaks kahekümnendates enam muretsema

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Kahekümnendates me kipume liiga palju muretsema selle üle, milline on meie elu, mis on meie eesmärk, kas me jääme elu lõpuni vallaliseks ja nõnda edasi. Selmet nautida oma elu ja areneda omas tempos, kulutame liiga palju aega muretsemise peale. 

Elite Daily vahendas, mis on need asjad, millest peaks kahekümnendates lahti laskma ja mille pärast ei tasu muretseda.

  1. Teiste arvamus. Keda huvitab, mida teised arvavad? Tavaliselt on nii, et need, kes teisi halvustavad, neil on endal teatud probleeme. Pealegi pikas perspektiivis ilmselt ei ole oluline, mida nad ütlesid.
  2. Stereotüübid. See on igavene dilemma, et ühtepidi tahaks eristuda, aga teistpidi tahaks sobida. Lõppkokkuvõttes ole, kes sa tahad olla. Sa ei ole stereotüüp, vaid lihtsalt sina ise.
  3. Oma ajajoon. Sa näed sotsiaalmeedias, kuidas paarid abielluvad ja saavad lapsi, aga igal ühel tuleb see omal ajal. Sellepärast ei ole mõtet endale stressi tekitada, vaid pigem naudi seda, et sul on võimalus luua endale täpselt selline elu nagu sa ise tahad.
  4. Vallaline vs. suhtes. Kui sa oled suhtes ja tahad seda sotsiaalmeedias näidata, siis tee seda. See ei loe, mida teised arvavad. Kui sa oled vallaline, siis on ka kõik hästi. Asjad juhtuvad alati siis, kui sa seda kõige vähem oodata oskad.
  5. Sõbrad, kes on läinud. Kahekümnendates hakkad sa mõistma, kes on su päris sõbrad ja kes on tuttavad. Keskendu alati pigem neile, kes on päriselt sinu jaoks olemas ja on alati olnud.
  6. Vanemate heakskiit. Nende arvamus kindlasti loeb, aga sina otsustad, milliseks su elu kujuneb. Tee seda, mis teeb sind õnnelikuks.
  7. «Normaalsus». Kui sa oled natukene veider, siis selles ei ole midagi imelikku. Kanna seda, mida sa tahad ja avalda oma arvamust isegi siis, kui sa mõtled teistmoodi kui teised. Sa tunned ennast palju paremini, kui sa oled sina ise.
  8. Tagasilükkamine. Kahekümnendates koged sa seda päris palju, et keegi ütleb sulle ära, et ei taha sinuga kohtingule minna, sa ei saa soovitud töökohale või keegi isegi ei võta su sõbrakutset vastu. See on nõme, aga äraütlemistest võivad tulla head asjad. Sa õpid, kasvad ja saad aru, kuidas asjades positiivseid noote leida ning kuidas edasi minna. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles