Saaremaa arstid usuvad streigi tulekusse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid plaanivad alustada maikuus streiki, kui tervishoiu rahastamine ei parane.
Arstid plaanivad alustada maikuus streiki, kui tervishoiu rahastamine ei parane. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Kuna valitsus ei ole teinud otsust tervishoiu rahastuse suurendamiseks, valmistuvad ka Saaremaa tervishoiutöötajad streigiks, mis võib halvemal juhul kesta koguni kuid, kirjutab Saarte Hääl.

«Mina isiklikult arvan, et streik tuleb,» ütles Saarte Häälele Saaremaa arstide seltsi juhatuse liige Toomas Tuuling. «Saaremaa osaleb streigis, kui vaja – valmidus on olemas.»

Tuulingu sõnul kohapeal otsuseid streigi toimumise ja selle organiseerimise kohta tehtud veel pole. Valitsuse senist suutmatust või soovimatust tervishoiu jaoks lisaraha leida Tuuling kommenteerida ei soovinud.

«Need küsimused oleks parajad ministrile,» tähendas ta.

«Konkreetset streigikava nii kiiresti veel tehtud ei ole,» ütles ka Eesti õdede liidu piirkondliku ühenduse juht Margit Raudsepp. «Kõik otsad on lahti jäetud. Kui valitsus oma head tahet ilmutab, siis streiki ei tule.»

Raudsepa hinnangul on üsna tõenäoline, et streik siiski tuleb. «Kirves on ju õhku visatud,» tähendas ta. «27. aprillil koguneb õdede liidu volikogu koosolekule, vaatame, mis selleks ajaks muutunud on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles