Samost: Kaia Iva on ainus, kel on potentsiaali IRLi toetust tõsta (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vikerraadio saates «Samost ja Rumm» märkis saatejuht Anvar Samost IRLi esimehe kandidaatidest rääkides, et Kaia Iva on ainus, kel on potentsiaali erakonna toetust tõsta.

«Mulle tundub, et Kaia Iva on erakonna seestpoolt võttes enam-vähem ainus kandidaat, kellega IRLil oleks võimalus on praegust 5-6-7-protsendilist toetust mõnevõrra tõsta,» ütles Samost ERRi vahendusel.

Tema sõnul on Kaia Ival selline võimalus just seetõttu, et ta erineb väga erakonna viimase aja põhijoonest. «Kasvõi väärtusküsimuste peale mõeldes, on Kaia Ival potentsiaali erakonna toetust laiendada ja kindlasti on ta ka ise karismaatiline ja särav isiksus, mida Helir-Valdor Seederi kohta on väga raske öelda,» tõdes Samost.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva teatas kolmapäeval erakonna eestseisuse ja fraktsiooni ühisel nõupidamisel, et kandideerib erakonna esimeheks. IRLi esimeheks kandideerimist ei ole välistanud ka erakonna volikogu esimees, riigikokku kuuluv Helir-Valdor Seeder. 

Kaks aastat IRLi juhtinud Margus Tsahkna, kelle ettepanekuid erakonna volikogu nädalavahetusel ei toetanud, on kinnitanud, et uuesti ta erakonna esimeheks ei kandideeri. Samuti on kandideerimisest loobunud varem võimalikuks uue juhi kandidaadiks pakutud Marko Mihkelson.

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid 13. mail.

Loe lisaks: Kaia Iva teatas IRLi juhiks kandideerimisest

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles