Ivar Soopan: Eesti ratturite röövijad otsivad tähelepanu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Soopan
Ivar Soopan Foto: Peeter Langovits

Liibanonis Eesti ratturid röövinud isikute tegevus sarnaneb pigem väikesele isehakanud rühmitusele, kes soovib tähelepanu äratada, kui Hezbollah’ omale, arvas viie aasta eest ka ise Liibanonis Hezbollah kätte vangi sattunud ajakirjanik Ivar Soopan.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et tema esimene mõte oli sellest sündmusest kuuldes, et röövi taga võivad olla Hezbollah’ võitlejad, aga nüüd kahtleb ta selles üha enam, vahendab ERR Uudised.

See, et röövijad jätsid eestlaste asjad ja dokumendid sündmuspaigale maha, ei ole Soopani sõnul Hezbollah’le omane käitumine, vaid näitab, et röövijad tahavad, et uudis juhtunust leviks võimalikult laialt.

Soopani arvates võib tegemist olla pigem väiksema isetegevusliku rühmituse või organisatsiooniga, kes võib tähelepanu otsida.

«Mida kauem vaikus kestab nende poolt, seda kauem meedia spekuleerib ja järjest rohkem see uudis levib ja jõuab järjest rohkem eri riikide juhtideni, mida on ka aeg näidanud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles