«Kiired ja vihased 8» purustas Eesti kõigi aegade avanädalavahetuse kinokassa rekordi (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kiired ja vihased 8»
«Kiired ja vihased 8» Foto: outnow.ch

Maailma ühe populaarsema filmiseeria «Kiired ja vihased» uut peatükki käis lõppenud pühadenädalavahetusel Eesti kinodes vaatamas 35 688 silmapaari. Fännid jätsid kinokassadesse 219 633 eurot, mis on uus Eesti kõigi aegade edukaim avanädalavahetus. Troonilt tõugati edetabelit 219 333 euroga seni valitsenud «Kiired ja vihased 7», mis 2015. aastal rekordeid purustas.

Filmisarja 8. peatükki saatis edu ülemaailmselt – 532,5 miljoni dollariga põrmustati rahvusvahelise avanädalavahetuse kinokassa rekord.

Eesti avanädalavahetuste kinokassa esikümme, filmi pealkirja järel kassatulu eurodes

  1. «Fast and Furious 8» 219 633 (arvustust loe siit)
  2. «Fast and Furious 7» 219 333
  3. «Ice Age 5» 210 629
  4. «Ice Age 3» 192 622
  5. «Spectre» 192 395
  6. «Klassikokkutulek» 191 390
  7. «Ice Age 4» 171 400
  8. «Star Wars 7» 169 905
  9. «Fifty Shades of Grey» 169 785
  10. «Secret Life of Pets» 166 591

«Ülitempokas ja globaalsete mõõtmetega märuliseiklus pakub kõike seda, mida sarja fännid kannatamatult oodanud on,» kommenteerib filmi levitaja Siim Rohtla ning lisab, et seekord keeratakse tuure taas korralikult pealegi. «Seda nii ulmeliste trikkide, pööraste kahevõitluste, raju kiiruse kui ka salapäraste uute tegelaste osas, kellest märgilisim seekordne pahalane Charlize Theroni kehastuses. Vähem oluline pole kindlasti ka filmisarja jooksul kujunenud peategelaste vaheline sõprus, mis sel korral tõsiselt proovile pannakse,» põhjendab Rohtla filmisarja populaarsust.

Nüüd, kus Dom ja Letty on mesinädalatel, Brian ja Mia erru läinud ning ka ülejäänud tiim vabakäigul, paistab globaalse haardega superbande argielu juba üpriski normaalset elu meenutavat. Ühtäkki ilmub pilti aga müstiline naine, kes võrgutab Domi kuritegelikku maailma, millest mees kuidagi välja ei saa. Reetnud endale kõige lähedasemad ja kallimad inimesed on Dom silmitsi elu raskeimate katsumustega.

Kuuba rannikult üle New Yorgi tänavate kuni Barentsi mere jääväljadeni kulgeb lahutamatutest sõpradest eliitüksuse järeleandmatu amokk, et tuua tagasi mees, kes nad kunagi perekonnaks liitis, ja tabada anarhist, kel võime külvata ülemaailmset kaost.

«Kiired ja vihased 8» eesotsas Vin Dieseliga toob ekraanile oma alalise staaride paraadi, kuhu kuuluvad Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris «Ludacris» Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky ja Kurt Russell. Lisaks Charlize Theronile (Mad Max: Fury Road) astuvad uustulnukatena üles Scott Eastwood (Suicide Squad) ja Oscari-võitja Helen Mirren (The Queen).

Filmi on lavastanud F. Gary Gray (Straight Outta Compton) ja produtseerinud taas Neal H. Moritz, Michael Fottrell ja Vin Diesel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles