Reisijuhte hakatakse koostama ajulainete järgi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reisiplaneerimine on üsna ajamahukas ja stressirohke töö, sest isegi kui oled kõik kõige paremas usus välja valinud, ei saa kindel olla, et tegelikult neid tegevusi ka naudid. 

Singapuri turisminõukogu koostöös Austraalia teadlastega on välja tulemas uudse reisijuhiga, mis annab infot vastavalt inimese ajulainetele ja emotsioonidele, vahendab Conde Nast Traveler.

Üsna väikesemahulises, kuid siiski väga ambitsioonikas uuringus, võeti katseisikuteks üks perekond, kellelt küsiti, millised tegevused neile meeldivad. Seejärel ühendati nad väikeste arvutitega ning saadeti atraktsioone katsetama. Terve selle aja vältel jälgiti nende ajutegevust.

Pärast eksperimenti küsiti osalejatelt, millised tunded neid valdasid. Lisaks uuriti lähemalt ajutegevust ning seejärel selgus, et tekkinud emotsioonide põhjal on võimalik kokku panna reisijuht, mis vastaks iga inimese eelistustele.

Tulevikus soovib Singapuri turisminõukogu kokku panna ideaalseid individuaalreise tulenevalt just inimeste ajutegevusest ja emotsioonidest.

Uuringust selgus, et inimesed nautisid enim kogemusi, mis olid iseloomulikud paigale, kus nad viibisid. Seega ei tasuks New Yorgis süüa Hiina toitu, vaid külastada pigem Vabadussammast ja jalutada mõnes pargis. Samalaadse õnnetunde tõid inimestele nii tasuta kui ka tasulised atraktsioonid, seega ei pea parema elamuse saamiseks tingimata palju maksma. Samuti tegi meele rõõmsaks kohaliku toidu söömine, seda nii lastel kui ka täiskasvanutel. 

Loe ka Singapuris asuvast troopikaaiast, mis on UNESCO kaitse all, siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles