Riigikogulased on täna Moskvas messil (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransRussia transpordi- ja logistikamess möödunud aastal.
TransRussia transpordi- ja logistikamess möödunud aastal. Foto: Liis Treimann

Riigikogu majanduskomisjoni liikmed külastavad täna TransRussia logistikamessi Moskvas, et toetada Venemaal tegutsevaid Eesti ettevõtjaid Venemaal. 

Eestist on messil esindatud 14 ettevõtet, sealhulgas Tallinna Sadam, Eesti Raudtee, Paldiski Sadamate AS ja teised. «Ettevõtjad on muidugi need, kes peavad läbirääkimisi, kuid on oluline näidata, et ka riigi tugi neile on olemas,» sõnas komisjoni liige Erki Savisaar (KE) pressiteate vahendusel. Keskerakondlase sõnul on ettevõtjad kinnitanud, et seesugust riigikogulaste toetust on vaja.

Savisaar sõnas, et mingit suurt muutust transiidis ei tasu oodata, kuid kui ettevõtjad jäävad Vene partneritele rohekem silma ning saavad jutule, on see juba suur samm edasi. «Kaup ida-lääne suunal vedamata ei jää ning meie naaberriigid on agaralt seda teadmist kasutanud. Meie majanduslik huvi on, et mingi kogus kaupa läbiks ka Eestit,» ütles ta.

Riigikogulastest osalevad messil majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL), komisjoni liikmed Erki Savisaar (KE), Deniss Boroditš (RE) ning riigikogu liikmed Einar Vallbaum (IRL) ja Dmitri Dmitrijev (KE). Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindab messil asekantsler Ahti Kuningas.

Logistikamessil osaleb Transrussia kodulehe andmetel 25 riiki.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles