Täiuslik start kevadele: jäine hõrgutis Kreeka jogurtist

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristian Neemela

Saabunud kevadet on hea tervitada omatehtud jäätisega, mis tekitab kodustes kindlasti palju elevust ja pakub kokkamislusti tervele perele. Kodune jäätisetegu on lihtsamast lihtsam ja seetõttu igati jõukohane ka algajale kodukokale. 

Vaja on kõigest kolme komponenti ning jäätisemasin ei ole üks nendest! Toidublogija Kristian Neemela soovitab imelihtsa jäätiseretsepti, mis pakub hõrku jahutust ja maitseelamust. Selles retseptis on suur roll just jogurtijoogil, mis annab tulemuseks kevadiselt kerge jäise maiuse.

Täiusliku jäätiseelamuse saavutamiseks on oluline ka oskuslik serveerimine. Seetõttu võta valminud jäätis enne maiustama asumist umbes 10 minutiks toatemperatuulile pehmenema.

Koostisosad:

  • 500 ml vahukoort 35%
  • 5 sl kondenspiima
  • 275 g Alma kirsi-vanilli Kreeka jogurtijooki

Valmistamine

Vahusta vahukoor suures kausis pehmeks vahuks ning sega sisse kondenspiim. Sega juurde ka kirsi-vanilli jogurtijook. Vala saadud segu kaanega suletavasse anumasse ning aseta see sügavkülma. Saadud segu tuleks läbi segada iga tunni aja tagant, et vältida jääkristallide teket. Kevadine maius on valmis 7–8 tunni pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles