«Helireede» viib kuulaja teatrihelide maailma

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ran Varres
Ardo Ran Varres Foto: Kaupo Kikkas

28. aprillil kell 18 alustab Särevi Teatritoas uus ürituste sari «Helireede», mille tähelepanu keskmes on teatrite muusikalised kujundajad. Õhtut täidab jutt ja muusika.

Esitamisele tulevad lavastustes kasutatud ja teatrile loodud helid. Nende juurde saab esineja kuulajatele seletada lahti ka lavastuste muusikalise kujunduse valmimise protsessi. Eelkõige aga on võimalus täita reede õhtu hea muusikaga ja nautida seda vahetus keskkonnas. Esimene autoriõhtu toimub Ardo Ran Varresega. Sissepääs on tasuta.

Ardo Ran Varres on helilooja, kes kirjutab muusikat peamiselt teatrilavastustele ja filmidele. Olles saanud muusika- ja teatrialast haridust, ühendab ta endas muusiku, näitleja, helilooja, helirežissööri ja muusikalise kujundaja rolli. Ta on teinud koostööd paljude lavastajatega erinevates eesti teatrites, näitlejana mänginud kümneid rolle, kirjutanud muusikat rohkem kui viiekümnele lavastusele, filmile, seriaalile ja kuuldemängule, nii eesti algupäranditele kui ka maailmaklassikale ja kaasaegsele dramaturgiale.

Särevi Teatriuba (Tina 23-13, Tallinn) on Eesti Teatri-ja Muusikamuuseumi filiaal, mis oli kunagi koduks kahele teatriinimesele, Andres ja Anna Särevile. Särevite kodu oli väga külalislahke ja nende külaliste hulka kuulusid paljud tuntud kirjanikud, kultuuri- ja teatriinimesed. Korteris on säilinud kodune hubasus. Särevi Teatrituba on olnud kultuuriürituste toimumispaigaks juba 35 aastat.

Järjekorras teine «Helireede» toimub 26. mail kell 18, mil külaliseks on Jakob Juhkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles