Andres Metsoja kandideerib IRLi aseesimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: Mailiis Ollino

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv riigikogu liige Andres Metsoja kandideerib mais toimuval suurkogul erakonna aseesimeheks, kirjutab ERRi portaal.

Metsoja ütles portaalile, et erakonna liikmed on teinud talle ka ettepaneku kandideerida IRLi esimeheks, kuid seda pole ta mõistlikuks pidanud.

Muu hulgas takistab esimeheks kandideerimist Metsoja sõnul asjaolu, et tal puudub ministrina töötamise kogemus. «Minna valitsuskoosseisu ja hakata juhtima erakonda, ma arvan, et see on minu jaoks natuke üle jõu käiv ülesanne,» ütles juhivalimistel Helir-Valdor Seedrit toetav Metsoja.

Ametlikult ei ole Seedrit ega ka eelmisel nädalal IRLi juhiks kandideerimisest teatanud Kaia Iva esimehe kandidaadiks veel esitatud, sest kandidaatide ülesseadmiseks on vaja vähemalt 50 toetusallkirja. Nende kokkusaamiseks on Ival ja Seedril aega 27. aprillini.

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid 13. mail. Kaks aastat IRLi juhtinud Margus Tsahkna erakonna esimeheks enam ei kandideeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles