Tipus püsimiseks tuleb tegeleda ka konkurentide järel luuramisega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu õhulennul legendaarsel Holmenkolleni mäel. Kui tavavaataja võib nautida ilusat õhulendu, siis nii mõnigi konkurent võib pilti uurida aga eelkõige seetõttu, et leida huvitavaid detaile eestlase võistluskombinesooni juures.
Kaarel Nurmsalu õhulennul legendaarsel Holmenkolleni mäel. Kui tavavaataja võib nautida ilusat õhulendu, siis nii mõnigi konkurent võib pilti uurida aga eelkõige seetõttu, et leida huvitavaid detaile eestlase võistluskombinesooni juures. Foto: NordicFocus

Mis ripakil, see ära! Või vähemalt tuleb korraks ikka näpud taha saada ja asja lähemalt uurida. Karjääri kõige tähtsamaks hooajaks valmistuma hakkav 25-aastane suusahüppaja Kaarel Nurmsalu tunnistab, et edasimineku tagamiseks tuleb kasutada kõiki võtteid. Seega tuleb näiteks laagris viibides lähemalt uurida ka konkurentide võistluskombinesoone, mis on kogemata laokile jäetud.

Suusahüppajad viisid umbes kuu aega tagasi oma lumelauad mõneks ajaks kuuri seisma, kuid nüüd hakatakse neid ükshaaval sealt taas välja tooma, eesmärk on kõigil üks – veebruaris Pyeongchangis peetavad taliolümpiamängud.

Nurmsalu on end pidevalt vaikselt liigutanud. Täishooga lähevad treeningud lahti maikuus. Plaanid on aga laias laastus juba tehtud. Esmalt tuleb paika timmida kehakaal.

«Lisakilod tulevad mul kärmelt,» tunnistas ta. «Mul on selline keha, mis vajab võrreldes teiste suusahüppajatega veidike rohkem jälgimist.»

Praegu on sportlane enda sõnul 6–7 kg ülekaalus. Suvise treeningprotsessi käigus peaks ülekilosid ideaalis olema 3–4. Nii on kehas jaksu kõik soovitu plaanitult läbi viia. «Need esimesed kilod tulevad lihtsalt alla.»

Lõplik võistluskaal tuleb lõpuks saavutada hooaja eel. «Viimased kolm kilogrammi tulevad alla ikka nälgimise teel,» avaldas Nurmsalu.

Kui suusahüppajate jaoks on üks oluline näitaja kehakaal, mis peab olema ideaalseks rihitud, siis ülimat hoolt ja täpsust vajab ka varustus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles