Brittidel tuleb seada sammud valimiskastide juurde (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May tegi eile pärast valitsuse istungit Londoni Downing Streetil üllatusliku avalduse, milles kuulutas välja ennetähtaegsed parlamendivalimised.
Briti peaminister Theresa May tegi eile pärast valitsuse istungit Londoni Downing Streetil üllatusliku avalduse, milles kuulutas välja ennetähtaegsed parlamendivalimised. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May kuulutas eile üllatuslikult välja ennetähtaegsed valimised, mis peetakse 8. juunil. Briti järgmised korralised parlamendivalimised pidanuksid toimuma 2020. aastal.

May sõnul vajab riik kindlust, stabiilsust ja tugevat juhtimist. «Riik muutub ühtsemaks, aga Westminster mitte,» lausus ta Euroopa Liidust lahkumisele viidates.  Ta lisas, et äkkvalimised on ainuke moodus pikaajalise julgeoleku ja stabiilsuse garanteerimiseks.

Peaministri sõnul palutakse parlamendil valimiste korraldamise üle hääletada täna. Valimiste aset leidmiseks peab kaks kolmandikku parlamendi koosseisust selle poolt olema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles