Kas odavat ja kvaliteetset veini on võimalik supermarketist osta? (6)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhtiv Kristjan Markii soovitab veini valimise eel panna paika, millise riigi, milliste viinamarjadest ja mis hinnaklassi rüüpeid hakata poeriiulitel silmitsema.
Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhtiv Kristjan Markii soovitab veini valimise eel panna paika, millise riigi, milliste viinamarjadest ja mis hinnaklassi rüüpeid hakata poeriiulitel silmitsema. Foto: Erik Prozes

Selleks et teada saada, kas supermarketist on võimalik leida alla seitsme euro maksvat head veini, võttis Postimehe tarbijatoimetus koos sommeljee Kristjan Markiiga ette tee nelja kauplusesse ja valis selles hinnaklassis välja oma lemmikud. Valikusse langesid Peetri Selver, Ülemiste keskuse Rimi, Sikupilli Prisma ja Paepargi tänava Maxima.

Peetri Selveri veiniletis oli peale tavapärase väljapaneku eraldi paigutatud märgisega «Sommeljee soovitab» tähistatud veinivalik, kus pakutavate jookide hinnad algasid umbes 20 eurost. Kuna meie eesmärk oli aga leida võimalikult odav vein, tuli meil sellele riiulile selg pöörata.

Küll aga jäi peale hinnaklassi silma teinegi erinevus – riiulil «Sommeljee soovitab» olid kõik pudelid pandud külili. Markii sõnul oli seda tehtud selleks, et neid paremini säilitada. «Veini kork ja vein on kontaktis, et kork ära ei kuivaks ja hoiaks teda õhuvabas keskkonnas,» selgitas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles