Maamessi veteran vedas 25 aastat tagasi otse näitusehalli kõrvale künnivaod

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi A. Tammel tegevjuht Indrek Tammel 1993. aastal peetud messil ei osalenud, küll oli seal kohal tema isa, ettevõtte asutaja Arvi Tammel. Toona olid nende ette­võttel messil kaasas vaid mõned adrad, kuid sel aastal troonib keset nende 600-ruutmeetrist messiplatsi 355-hobu­jõuline Belarus.
Aktsiaseltsi A. Tammel tegevjuht Indrek Tammel 1993. aastal peetud messil ei osalenud, küll oli seal kohal tema isa, ettevõtte asutaja Arvi Tammel. Toona olid nende ette­võttel messil kaasas vaid mõned adrad, kuid sel aastal troonib keset nende 600-ruutmeetrist messiplatsi 355-hobu­jõuline Belarus. Foto: Sille Annuk

Maamess on igal aastal järjekindlalt purustanud külastajate ja osalejate rekordeid. Siiski on mõni asi jäänud veerandsajandi jooksul muutumatuks. Nimelt on üks ettevõte suutnud osaleda kõikidel senitoimunud maamessidel ning jätnud ka enda messiplatsi aegade algusest samasse paika.

Jõgeval tegutsev põllumajandustehnikat müüv A. Tammel on käinud kohal kõik 25 maamessi toimumisaastat. Siiski tunnistas ettevõtte asutaja Arvi Tammel, et esimestel Tartus peetud põllumajandusmessi aastatel kandis nende ettevõte nime Avaks International. Seetõttu ei kajastu vastav statistika ka Tartu Näituste messikeskuse ajalooürikutes.

Aja edenedes on A. Tammeli väljapanek mitu korda kasvanud. Tammel meenutas, et 1993. aastal oli neil toona Agro Tartu nime kandnud põllumajandusmessil näidata vaid mõned adrad. «Messiplatsi kõrval muruplatsil tegime väikse demo, kündsime adraga mõned vaod sisse,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles