Video: NBAs ajalugu teinud Westbrook pildus pressikonverentsil roppusi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook tegi ajalugu, aga meeskonda see võidule ei vedanud.
Russell Westbrook tegi ajalugu, aga meeskonda see võidule ei vedanud. Foto: Eric Christian Smith/AP/Scanpix

Korvpalliliiga NBA kohamängudel asusid nii Golden State Warriors, Houston Rockets kui ka Washington Wizards play-off'i avaringis seeriat mängudega 2:0 juhtima. Ajalugu tegi aga Oklahoma City Thunderi tagamees Russell Westbrook.

Thunderi 111:115 kaotusmängus Rocketsi vastu viskas Westbrook 51 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis 13 korvisöötu. Nii kerkis Westbrook kõigi aegade esimeseks mängijaks, kes visanud play-off-kohtumises kolmikduublit tehes üle 50 punkti. Kohtumise saatuse kallutas Rocketsi kasuks aga just Westbrooki katse teisel poolajal mängu liialt enda peale võtta.

Avapoolajaga oli ta kogunud 22 punkti, võtnud kaheksa lauapalli ja andnud kümme söötu ning Thunder juhtis poolajapausile minnes kuue punktiga. Teisel poolajal lisandus statistikasse küll 29 punkti, ent vaid kaks lauapalli ja kolm söötu. Mängujärgsel pressikonverentsil küsiti Westbrookilt, mida ta oma rekordist arvab. «See ei tähenda mulle s*ttagi. Me ju kaotasime,» nähvas Westbrook vastuseks.

Kui Westbrook tegi väljakult 43 viset ja tabas näiteks 11 kolmesest vaid kaks ning ükski tema meeskonnakaaslane ei visanud üle 12 punkti, kogus Rocketsi liider James Harden 35 punkti, võttis neli lauapalli ja andis kaheksa korvisöötu. Eric Gordon toetas teda 22 ja Lou Williams 21 punktiga.

Mulluses finaalis 3:1 edu käest andnud Warriors ei jätnud vähimatki võimalust Portland Trail Blazersile, võites koguni 110:81. Stephen Curry viskas 19, Klay Thompson 16 ja JaVale McGee 15 punkti. Draymond Green lisas küll vaid kuus punkti, ent võttis 12 lauapalli, andis kümme korvisöötu ja blokeeris kolm vastaste viset. Portlandile tõi Maurice Harkless 15 punkti, tagamehed Damian Lillard ja C. J. McCollum tabasid kahe peale 34 pealeviskest üheksa ning kogusid vastavalt 12 ja 11 punkti.

Wizardsi 109:101 võidumängus viskas John Wall 32 ja Bradley Beal 31 punkti, Marcin Gortati arvele jäi 14 punkti ja 10 lauapalli. Hawksi parim oli 27 punktiga Paul Millsap, Dennis Schröder lisas 23 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles