Innovaatilisem Eesti saab riigilt 160 miljonit lisaraha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo.
Ettevõtlusminister Urve Palo. Foto: Tairo Lutter

Valitsuskabinet leppis eile kokku 2018–2020 riigieelarvestrateegia, milles panustatakse ettevõtluse ja IT-valdkondade arendamiseks ligi 160 miljonit eurot. Kasvavad investeeringud nii elamumajandusse kui e-riigi võimestamisesse. 

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et järgmiste aastate siht on arendada ettevõtlust ühtlaselt üle kogu Eesti, luues arenguvõimalusi ka maapiirkonna ettevõtetele.

«Keskendume ettevõtluse toetamisele väljaspool suurlinnu suunates raha internetiühenduste loomisse, toetades taristuvõrkudega liitumist ning arendades riiklikku elamufondi, et tagada töötajatele kvaliteetne elamispind igal pool üle Eesti,» rääkis Palo.

Minister lisas, et järgmiste aastate fookuses on töökohtade loomine väljaspoole suurlinnu, mida tuleb teadlikult toetada. Tema sõnul tähendab iga loodud töökoht maksutulu, mida saab omakorda investeerida inimeste ja riigi arengusse.

«Valitsusel on selleks mitmeid plaane – alates riiklike töökohtade väljaviimisest Tallinnast, lisavahendite suunamisest teede ehitusse ja transporti kuni kaasaegsete munitsipaal-üürielamute rajamise ja viimase miili väljaehitamise toetamiseni välja,» märkis Palo.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium käivitab e-Eesti võimestamise programmi, mille eesmärk on IKT-sektori ja digimajanduse hoogustamine. Programmi kogumaht on 28 miljonit eurot ning selle raames alustatakse tööd «2000 IT-spetsi», tööstuse digipöörde ja IKT-oskuste edendamise projektidega. 

Jätkatakse ka e-residentsuse programmi laiendamist. Kiire interneti üle-eestiliselt kättesaadavaks tegemisse suunatakse 20 miljonit eurot. Ettevõtete liitumist tehnovõrkudega toetatakse 10 miljoni euroga. Riikliku elamufondi arendatakse riiklikult toetatud üürielamute programmiga 60 miljoni euro eest. 

Eesti kui konverentsiturismi sihtkoha arendamiseks investeeritakse järgmistel aastatel 40 miljonit eurot Tallinna Linnahalli rekonstrueerimiseks rahvusvaheliseks konverentsikeskuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles