ExxonMobil soovib sanktsioonidele erandit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin, Rosnefti tegevjuht Igor Setšin ja Exxon Mobili endine tegevjuht ja USA praegune välisminister  Rex Tillerson Rosnefti naftaöötulustehase avamisel Tuapses 2012. aastal.
Venemaa president Vladimir Putin, Rosnefti tegevjuht Igor Setšin ja Exxon Mobili endine tegevjuht ja USA praegune välisminister Rex Tillerson Rosnefti naftaöötulustehase avamisel Tuapses 2012. aastal. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Maailma üks suuremaid börsil noteeritud naftakompaniisid ExxonMobil taotleb USA rahandusministeeriumilt Venemaale kehtestatud sanktsioonidele erandit, et ettevõte saaks luua ühisettevõtte riikliku naftakompaniiga Rosneft.

Esimesena kirjutas teemast The Wall Street Journal, väljaanne viitas nii rahandusministeeriumi kui ka naftatööstust esindavatele allikatele.

ExxonMobil on soovinud puurida koos Rosneftiga mitmes kohas, mida ettevõte ei saa praegu sanktsioonide tõttu teha, kuna seni on taotlused tagasi lükatud. 2015. aasta juulis esitas ettevõte taotluse koostööks Mustal merel, mida pole seni rahuldatud. Uuesti hakkas ExxonMobil selle suhtes lobitööd tegema tänavu märtsis ehk varsti pärast seda, kui ettevõtte eelmisest tegevjuhist Rex Tillersonist sai Ameerika Ühendriikide välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles