Nädalavahetuse heitlik ilm paneb rattaralli korraldajad tagavaraplaanile mõtlema

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Ülenurme-Haaslava rattaralli.
Eelmise aasta Ülenurme-Haaslava rattaralli. Foto: Sander Maasing

Sel nädalavahetusel leiab Tartumaal teist korda aset Ülenurme-Haaslava rattaralli. Kehvad ilmaolud on Tartumaa selle aasta esimese rattaralli korraldajad pannud aga mõtlema lühematele radadele. Kui praegu on võistluse pikem distants 98 ja lühem 42 kilomeetrit, siis praegust ilmaprognoosi arvestades peab neid lühendama.

Kui praegune prognoos, mille järgi on laupäeval kolm-neli kraadi sooja ja paduvihm, jääb püsima, tuleb Ülenurme-Haaslava rattaralli peakorraldaja Rene Mandri sõnul paraku kasutada varuplaani ja distantse poole võrra lühendada. Ta kinnitas, et võistlus kindlasti ära ei jää.

Mandri selgitas, et kehv ilm rada suurt ei mõjuta, kuid vihmaga pikka distantsi sõita on väga ebamugav. «Ükskõik kui hea spordiriie võistlejal on, see vettib siiski läbi. Kui ta on juba läbi vettinud ja temperatuur on nii madal, hakkab mingist momendist väga külm. Sellest tulenevalt ei ole vaja distantsi nii pikaks viia, sest sõitmine muutub väga ebamugavaks,» rääkis ta.

Rattaralli korraldaja jälgib kogu aeg ilmaprognoosi, ilmateade muutub pidevalt. Kuna prognoos on niivõrd vahelduv, saab Mandri sõnul kindla otsuse võistlusdistantside muutmise kohta teha alles võistluspäeva hommikul.

Praegu on mõlemale distantsile registreerunud kokku 160 võistlejat. Eelmisel aastal oli see arv samal ajal umbes 260. Mandri ütles, et sportlased on end kirja pannud, kuid harrastajad on ettevaatlikud. «See kadu on harrastajate arvelt,» täpsustas ta.

Kui ilm võistlust ära ei riku, antakse Ülenurme-Haaslava rattaralli pikemale distantsile start laupäeval, 22. aprillil Tõrvandi Tartu terminali eest kell 12.10. Lühema distantsi start on kümme minutit hiljem. Kiiremad peaksid pika maa läbi sõitma umbes kahe tunni ja 10 minutiga.

Lisaks põhisõitudele on hommikul kell 10 kavas lastesõidud. Lapsed saavad mõõtu võtta kolmel distantsil: 400 meetrit, 800 meetrit ja kaks kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles