ERR.ee: Virumaa talunik söödab sigadele parema maitse nimel tõrusid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad sead ei kasva Maasikamäe talus.
Pildil olevad sead ei kasva Maasikamäe talus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Virumaal Maasikamäe talus uuritakse ja katsetatakse, kuidas paraneb sealiha maitse, kui sead saavad sügisel vabalt tammetõrusid süüa, teatasid

ERR Uudised

.

«Teooria põhjal, mis välismaal on avaldatud, on leitud, et sellel lihal on rasvhappeline koostis tervislikum ja liha marmorsus, maitse ja tammikus just selle pärast, et tammetõrude maitse pidi lihale kõige parem olema,» märkis Pulk «Aktuaalsele kaamerale».

Mahedalt toodetud sealiha jääb aga siiski vähemalt esialgu nišitooteks, leiab mitme toitluskoha omanik Roman Kusma.

«Ma küll ei tea, mis hinnaga praegu mahedalt toodetud sealiha pakutakse, aga ma kujutan ette, et see on vähemalt poole kallim. Teine asi on, kuidas seda restorani varustatakse, sest sellise lihaga peaks tootja varustama restorani iga päev,» selgitas Kusma.

Ka Hillar Pulga sõnul on vähemalt esialgu võimalik tammetõrudega nuumatud sea liha pakkuda vaid Maasikamäe talu piisonifarmi külastajatele. Pulk ütles, et suurem osa selles sealihast läheb traditsioonilise eesti suitsuliha tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles