Jüri Ratas ei osanud põhjendada, miks süüdi mõistetud Kohtla-Järve ekslinnapea ikka Keskerakonnas on (7)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov
Jevgeni Solovjov Foto: Mihkel Maripuu

Mullu augustis korruptsioonikuritegudes lõplikult süüdi mõistetud Kohtla-Järve endine linnapea Jevgeni Solovjov ja aselinnapea Jüri Kollo on endiselt Keskerakonna liikmed.

Erakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ei osanud põhjendada, miks korruptsioonis süüdi mõistetud inimesed endiselt Keskerakonna nimekirjas on, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

«Ma ei tea, et keegi oleks seda Keskerakonna juhatuses tõstatanud. Kui tõstatab, siis kindlasti arutame. Kindlasti need inimesed, kes on süüdi mõistetud korruptsioonis, peavad vastutuse võtma. Keskerakond on erakond, kes ei pea minu arvates igapäevaselt tegelema nende süüdistustega ja nende süüdistuste all olema,» rääkis Ratas.

Mullu suvel, kui Solovjovi ja Kollo süüdimõistmine lõplikult jõustus ja Solovjov linnapea ametist lahkus, ütles toonane Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, et partei kavatseb kindlasti Solovjovi väljaarvamist arutada. Ent millal, seda ei osanud ta täpsustada käimas olevate presidendivalimiste tõttu.

Mõni kuu hiljem ütles erakonna pressiesindaja Taavi Pukk Postimehele, et küsimust ei ole jõutud arutada, sest tulemas on erakorraline kongress. Ka pärast kongressi vastas ta korduvalt, et teemat pole arutatud ja pole ka teada, millal seda tehakse.

Loe lisaks: Kohtla-Järve linnapea jäi kuritegudes lõplikult süüdi ja lahkub ametist

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles