Ligur lõpetas EMi avapäeva viiendana, Saluri on poolfinaalist ühe koha kaugusel

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur (ees) ja Siim Saluri.
Janno Ligur (ees) ja Siim Saluri. Foto: Erakogu

Täna toimusid Portugalis Montalegre ringrajal rallikrossi Euroopa meistrivõistluste sarja Super1600 klassi esimese etapi eelsõidud. Eestlastest on võistlustules Janno Ligur ja Siim Saluri. 

Janno Ligur asub avapäeval toimunud kahe sõidu järel 81 punktiga viiendal kohal, kaotades liidrile Jussi-Petteri Leppihalmele kaheksa punktiga. Esimeses eelsõidus kaheksanda aja välja sõitnud Ligur lõpetas teise eelsõidu tugeva teise ajaga. Eesmärk poodiumile sõita püsib reaalsena.

«Esimene start algas nii, nagu eelmine hooaeg lõppes – olin ühes sõidus koos meestega, kelle sõidustiil oli päris robustne ja kokkupõrked kerged tulema. Kohe esimeses kurvis sõidetigi mulle esirattasse, mis lõi stabiilsuse paigast ära. Sõitsin kurvi natuke liiga pikaks ja andsin sellega omajagu aega ära. Oleks see vahejuhtum olemata olnud, oleksin kindlasti ka selle sõidu esiviisikus lõpetanud,» rääkis Ligur päeva avasõidust. «Teine sõit läks juba libedamalt – sain stardist teravalt minema ja hoo kiirelt üles. Esimese mehega, kelleks oli eelmise hooaja meister Szabó (ungarlane Krisztián Szabó – toim), oli paras vahe sees, mis ei seganud sõitu. Muidugi proovisin teda kätte saada, aga täna ei õnnestunud. See jääb homseks,» lisas Ligur.

Siim Saluri on 62 punktiga 13. kohal, kaotades liidrile 27 punktiga. Poolfinaalikohast, kuhu pääseb nelja eelsõidu põhjal 12 parimat, lahutab Salurit vaid üks koht.

«Ilm on hea, suuri sõiduvigu pole olnud, tehnika on tipp-topp ja kõik justkui sujub, aga kusagilt tekib ikka vahe sisse – esimesed viis meest on oluliselt kiiremad. Möödasõiduvõimalused sellel rajal väga head ei ole – tuleb kas kohe stardis panna või siis jokkerit taktikaliselt hästi ära kasutada. Eks otsime ja mõtleme, millest vahe tekib ning homme parandame,» kommenteeris Saluri tänaseid sõite. «Eesmärk on ikkagi poolfinaal,» lisas ta.

Avapäeva järel kuuluvad FIA Euroopa meistrivõistluste esikolmikusse soomlane Jussi-Petteri Leppihalme, ungarlane Krisztián Szabó ning taanlane Ulrik Linnemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles