Samost: Vabaerakond peaks roheliste tõusu pärast tõsiselt muretsema (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond korraldas pärast riigikogu suures saalis toimunud metsateemalist arutelu aktsiooni Eesti metsa kaitseks.
Vabaerakond korraldas pärast riigikogu suures saalis toimunud metsateemalist arutelu aktsiooni Eesti metsa kaitseks. Foto: Tairo Lutter

Vabaerakond peaks Eestimaa Roheliste toetuse kasvu pärast väga mures olema, sest nende potentsiaalne valjaskond on väga kattuv ja kui rohelistel õnnestub valimiskünnis ületada, siis tõenäoliselt just Vabaerakonna toetuse arvelt, ütles saatejuht Anvar Samost Vikerraadio saates «Samost ja Rumm, vahendas ERR.

Kui Isamaa ja Res Publica Liidu saatust võib praeguseks juba suuresti selgunuks pidada, siis Vabaerakonnal tuleks Samosti hinnangul muret tunda, kui vaadata EMORi küsitlusest selgunud roheliste tõusu valimiskünnise piirile ehk viie protsendini.

Ta tõi välja, et nii Vabaerakond kui EKRE on viimasel ajal Rail Balticu, metsanduse ja keskkonnateemadel tähelepanu kogunud, kuid sotsiaalses mõttes on EKRE ja roheliste sihtgrupp sama hästi kui eri planeetidelt.

«Aga roheliste ja Vabaerakonna potentsiaalne valijasgrupp on väga kattuv,» märkis Samost. «Kui rohelistel õnnestub viis protsenti valimistel kätte saada, võin suure tõenäosusega öelda, et üks koht, kust see viis protsenti ära kukub, on just nimelt Vabaerakonna toetus.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles