Poola valitsus kinnitas osalust Rail Balticus (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis
  • Poola võttis kohustuse Rail Baltica rajamiseks, sest näeb selles oma maale kasu.
  • Baltikumi lõunanaaber peab oluliseks Rail Balticu julgeoleku alast mõõdet.

Vastupidiselt Eestis uue raudtee vastu võitlejate levitatavatele väidetele kinnitas Poola transpordiministeeriumi kantsler Riias esinduslikul konverentsil Rail Baltic Global Forum, et tema valitsus osaleb ettevõtmises.

«Poola võttis kohustuse osaleda Rail Balticu infrastruktuuri rajamises,» ütles kantsler Andzej Bittel ministrite diskusioonivoorus. «Valitsus on seisukohal, et Poola peab oma asukoha tõttu pakkuma transpordiühendusi igas suunas, nii ida-lääne kui ka põhja-lõuna suunas.»

Rail Baltic on Poolale kasulik, sest tugevdab Euroopa Liitu ning ka regionaalseid sidemeid. Kuid poolakate nägemuses omab uus raudtee eriliselt just julgeolukulist tähendust. «Praeguses keeruluises rahvusvahelises olukorras tagab Rail Baltic meie julgeoleku,» rõhutas Bittel.

Mitmed uue raudtee vastased väidavad, et Rail Baltic lõppeb Leedu-Poola piiril, kust edasi justkui raudteeliiklust ei toimuvat või et Poola valitsus ei kavatse Kaunase-Varssavi raudteeliini investeerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles