Tehnikaülikool kutsub piknikule ja Vennaskonna kontserdile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme sild.
Nõmme sild. Foto: TTÜ

Tallinna Tehnikaülikool kutsub 1. mail Nõmme jalakäijate silla juurde piknikule ja ansambli Vennaskond tasuta kontserdile.

«Nõmme sild on tänu Tallinna linnavalitsusele saanud vahetult enne TTÜ 100. juubelisünnipäeva 2018. aastal värske ilme ning suurte juubelipidustuste väikese avalöögina kutsubki tehnikaülikool linlasi koos endaga piknikku pidama ja kevadest rõõmu tundma,» teatas TTÜ pressiesindaja Krõõt Nõges.

Muusikat teeb ansambel Vennaskond, kes alustab tasuta kontserti 1. mai keskpäeval, meelepärane söögi- ja joogipoolis tasuks igaühel endal kaasa võtta. Lisaks muusika nautimisele saab kohapeal vaadata ka TTÜ teadlaste ja tudengite põnevaid teaduskatseid ning tutvuda ülikooli akadeemilise perega.

«Tipi silla piknik on tehnikaülikooli uus traditsioon, sel kevadel esimest korda toimuv üritus kannab nime TTÜ 99, järgmisel aastal aga TTÜ 100 ja nõnda edasi. Pikniku eesmärgiks on tugevdada silda ja sidet tallinna elanike ning tipikate vahel,» ütles Nõges.

Sild valmis ülikooli inseneride kingitusena 1986. aastal, mil möödus 50 aastat Tallinna Tehnikainstituudi loomisest. On sümboolne, et uuenduskuuri läbis sild tänavu, mil TTÜ valmistub tähistama oma 100. juubelisünnipäeva aastal 2018.

Silla projekteerisid legendaarsed ehitusteadlased ja -insenerid Johannes Aare ning Valdek Kulbach. Akadeemik Kulbach soovis rajada rippsilda, sellist nagu Viljandi lossimägedes, kuid peale jäi Aare õhukeseseinalise raamsilla projekt.

Sel kevadel vahetati välja silla käigutee, pandi uued põiktalad, valati uus kõnniteeplaat, paigaldati uus vee ärajuhtimissüsteem, puhastati kandekonstruktsioonid ning värviti sild TTÜ värvidesse.

1986. aastal valmis Nõmme sild ülikooli kingitusena linlastele, tähistamaks 50 aasta Tallinna Tehnikainstituudi loomisest. Aastal 2018 peab ülikool oma sajandat sünnipäeva ning selle tähistamiseks läbis sild põhjaliku uuenduskuuri.

Silla üks külg kannab TTÜ deviisi «Mente et Manu». Mõistuse ja käega loodud sild ise on selle deviisi suurepäraseks kehastuseks, ühendades endas nii lennuka insenerimõtte kui ka selle meisterliku teostuse terases ja betoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles