Pildid ja video: Kim Jong-un külastas seafarmi ja tapamaja (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude tapamajas
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude tapamajas Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas Taechoni õhujõudude seafarmi ja tapamaja, jäädes Põhja-Korea riigimeedia teatel nähtuga rahule.

Reuters edastas, et Kim kompas sigade lihakehi ning poseeris nende juures farmi ja tapmaja töötajatega.

Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude tapamajas
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude tapamajas Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea televisooni teatel oli Kim õnnelik, et ta riigi sõjaväepiloodid saavad korralikult süüa ja suudavad «võimsat kodumaad kaitsta».

Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude seafarmis ja tapamajas
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude seafarmis ja tapamajas Foto: STR/AFP/Scanpix

Seafarmi ja tapamaja asukohti ei paljastatud, lääne meedia teatel on tegemist salastatud objektidega nagu seda on ka õhujõudude baas, mille juurde need kaks põllumajandusobjekti kuuluvad. 

Kim Jong-un külastas seafarmi ja tapamaja
Kim Jong-un külastas seafarmi ja tapamaja Foto: STR/AFP/Scanpix
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude seafarmis ja tapamajas
Kim Jong-un Põhja-Korea õhujõudude seafarmis ja tapamajas Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Koreas Lõuna-Koreasse ja Hiinasse põgenenute teatel elab enamik põhjakorealasi nälja piiril, olles oma riigi «suurte juhtide» poolt juba mitu põlvkonda ajupestud.

Põhja-Koreas võib isegi kõige süütuma nalja ja juhtide silmis vale käitumise eest sattuda sunnitööle.  

Põhjakorealased näevad nälga, samas Kim ja ta pere elavad jõukuses, tarbides lääne kaupu.

Lõuna-Koreas ja Jaapanis liiguvad Kimi tervisliku seisundi kohta mitmed kuulujutud, mille kohaselt noore diktaatori tervis ei ole just kiita, ta on ülekaaluline ja suure kehakaalu tõttu on ta liigesed nõrgad. Teada on, et talle on tehtud mõned liigeseoperatsioonid. 

Põhja-Korea on viimasel ajal teinud mitmeid raketikatsetusi, millest seni viimane leidis aset 16. aprillil ja see nurjus väidetavalt USA sõjajõudude sekkumise tõttu.

Täna tähistatakse Põhja-Koreas sõjaväe asutamise aastapäeva ja lääne meedia arvates võivad Põhja-Korea võimud teha selle sündmuse tähistamiseks uue raketikatsetuse, näitamaks oma «muskleid».

Põhja-Korea on mitmel korral ähvardanud, et pühib USA maailmakaardilt, kuid möödunud nädalal sai samasuguse ähvarduse osaliseks ka Austraalia.

Lisaks häirivad Põhja-Koread USA sõjalaevad, kaasa arvatud lennukikandja USS Carl Vinson, mis osaleb koos Jaapani sõjalaevadega Filipiinide lähistel treeningmanöövritel. Põhja-Korea võimude teatel on nad võimelised nimetatud lennukikandja põhja laskma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles