Viis sammu parema painduvuseni

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas sa mäletad veel seda aega, kui sa peaaegu said spagaadi maha? Vanusega kaotavad lihased sellise painduvuse, aga mõne lihtsa nipiga on võimalik seda suurendada. 

  1. Alusta igat hommikut päikesetervitusega. See on joogast tuntud liigutuste kombinatsioon, mille õpetuse leiad kergesti internetist üles. alguses on lihased jäigad, aga see harjutus aitab kehal ärgata ja muudab lihased painduvamaks.
  2. Istu sirgelt. Kui sa töötad kontoris, siis see on eriti oluline. Mida sirgemalt sa laua taga istud seda parem, sest küürutades surud sa oma selgroo kokku, see muutub jäigemaks ja see mõjutab terve keha lihaseid.
  3. Joo vett. Vesi aitab vist kõige vastu. Kui kehas on veepuudus, siis võivad lihased kokku tõmbuda ja pingesse minna. Joo iga päev kaheksa klaasi vett ja kui sa teed trenni, siis isegi rohkem.
  4. Tea oma probleemkohti. Enamik inimesi paindub ühest kohast paremini kui teisest. Seetõttu on oluline keskenduda alguses rohkem neile kohtadele, mis vajavad palju tööd.
  5. Aeglusta. Kui sa venitad ennast kodus iga päev kümme minutit, siis on kõige parem teha seda aeglaselt. Ei ole mõtet ennast läbi valu painutada. Hinga sügavalt sisse ja välja hingates võid natukene rohkem suruda või venitada, aga kindlasti peaks see toimuma loomulikult koos hingamisega. 

(PureWow)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles