Postimees 1993. aastal: vene kodanikud Tallinnas osalesid referendumil innukalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa esimene president Boriss Jeltsin
Venemaa esimene president Boriss Jeltsin Foto: AFP / Scanpix

Eestis elavad vene kodanikud osalesid innukalt eilsel referendumil, mis otsustab ümberkorralduste jätkumise Venemaal ning president Jeltsini võimule jäämise. Nelja esimese tunniga käisid Tallinnas avatud kolmes valimisjaoskonnas oma tahet väljendamas pooled oodatud 19 000 Venemaa kodanikust, kinnitas Venemaa saatkonna konsul Vladimir Nestojanov eile pärastlõunal Postimehele.

Pikal tänaval Venemaa konsulaadi ees arutasid paljud peamiselt eakamad inimesed pärast hääletamist elavalt referendumi tulemusi. Koguti ka allkirju pöördumisele Venemaa valitsuse poole.

«Hääletasin Jeltsini poolt, sest seni tema poliitika rahuldab mind,» ütles noor ohvitser. «Ent sama hästi võinuksin hääletada George Bushi poolt. Poliitika mind ei huvita, peaasi, et hästi makstaks.»

«Loomulikult hääletasin ma Jeltsini vastu,» teatas vanemas keskeas 20 aastat Eestis elanud daam oma perekonna nimel. «Jeltsinilt pole mul midagi head oodata!»

Väikese vahejuhtumi tekitasid varahommikul saatkonna ees ägestunud Jeltsini-vastased pensionärid, kes teadmata põhjusel rebisid puruks ajalehe Den za Dnjom ajakirjaniku märkmiku ning äsasid ETA fotograafile, kes seda sündmust pildistas, vastu nägu.

26.04.1993

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles