Jean-Marie Le Penil jagub tütre kampaania osas vaid kriitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marie Le Pen asutas Rahvarinde 1972. aastal.
Jean-Marie Le Pen asutas Rahvarinde 1972. aastal. Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX

Prantsuse Rahvarinde asutaja ja veteranpoliitik Jean-Marie Le Pen ütles täna, et tema hinnangul oleks pidanud tema tütar, presidendikandidaadist Marine Le Pen palju agressiivsemalt avavooru jaoks kampaaniat tegema ja võtma rohkem eeskuju USA presidendivalimised võitnud vabariiklasest Donald Trumpist.

7,5 miljoni poolthäälega purustas Le Pen pühapäeval küll Rahvusrinde varasema valimisrekordi, kuid valimisvõidu napsas siiski tsentristist Emmanuel Macron.

«Minu arvates oli ta kampaania liiga loid. Mina tema asemel oleksin teinud Trumpi-stiilis kampaania, mis oleks veel rohkem avatud ja väga agressiivne nende – ükskõik, kas parem- või vasakpoolsete – suunas, kes vastutavad meie riigi allakäigu eest,» ütles 88-aastane Jean-Marie Le Pen raadiole RTL.

Jean-Marie Le Pen heideti tema enda asutatud erakonnast välja 2015. aastal korduvate märkuste eest, kus ta keeldus natsismikuritegusid hukka mõistmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles