«Viljandi Jazzkaarekesel» andsid tooni omad interpreedid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool sajandit hiljem taaselustasid legendaarse festivali «Tallinn-67» meeleolud Tõnu Naissoo Unity ja poola saksofonisti Zbigniew Namysłowski Quintet.
Pool sajandit hiljem taaselustasid legendaarse festivali «Tallinn-67» meeleolud Tõnu Naissoo Unity ja poola saksofonisti Zbigniew Namysłowski Quintet. Foto: Jaan Männik

18.–25. aprillini asetleidnud minifestival «Viljandi Jazzkaareke» kostitas kuulajaid kuue õhtu jooksul kaheksa kontserdiga. Välismaiste artistide kõrval tõestasid meie enda muusikud taas, kui heal järjel on praegu kodumaine džässmuusika.

Seekordse festivali avas enam kui 15 aastat koos mänginud Agan/Dunkel Quartet, seekord nimega «Soon» Quartet. Esitusele tuli soomlase Manuel Dunkeli (tenorsaksofon) viimase kuue kuu jooksul komponeeritud uudislooming ning selle kõrval esitati ka Ain Agana (kitarr) vanemat loomingut.

Kvartett, kuhu peale juba mainitud muusikute kuuluvad veel kontrabassimängija Mihkel Mälgand ja Soome tunnustatud trummar Mika Kallio, ei lasknud end publiku vähesusest mõjutada ning andis energiast ja dünaamikast pakatava kontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles