Sarapuu umbusaldamine kukkus ettearvatult läbi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu eilse erakorralise istungi ainus päevakorrapunkt oli umbusaldusavaldus keskkonna- ja jäätmevaldkonda kureerivale abilinnapeale Arvo Sarapuule.

33 opositsioonisaadikust saabus häält andma vaid 20. Abilinnapea umbusaldamise poolt hääletasid reformierakondlastest, sotsiaaldemokraatidest ja IRLi liikmetest volinikud ning Meelis Pai. Tallinnas võimul oleva Keskerakonna fraktsiooni liikmetest võtsid istungist osa vaid kolm, kuid nemad hääletamisel ei osalenud. Tallinna linnavolikogus on 79 liiget, neist 46 kuulub Keskerakonda.

Opositsioon heitis abilinnapeale ette ebaõnnestunud prügihankeid, probleeme linnaosade prügiveos, isiklike ärihuvide segunemist linna huvidega ja pikki kohtuvaidlusi.

Sarapuu istungil ei osalenud. Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo sõnul on abilinnapea haiglas arstide hoole all.

«Opositsioon on niivõrd lõhestunud, et nad ei saaks linna juhtimisega hakkama,» ütles Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas pärast umbusaldusavalduse läbikukkumist. Tema sõnul  pealinna prügimajanduse seis tugevneb ja liigub õiges suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles