Vana kooli pungi raskekahurvägi astub lavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2017 gala järelpidu. Villu Tamme; Anu Saagim
Eesti Muusikaauhinnad 2017 gala järelpidu. Villu Tamme; Anu Saagim Foto: Viktor Burkivski

3. mail kell 19 toimub Eesti Raadio 1. stuudios (Vana raadiomaja, Kreutzwaldi 14) kohtumisõhtu Eesti punk(muusika) elavate legendide Villu Tamme, Tõnu Trubetsky ja Peeter Volkonskiga. Õhtut juhib Sten Teppan.

Kui mujal maailmas vastandus punkmuusika peamiselt ühiskondlike normide, võimu ja massikultuuriga, siis Eesti punk 1980. aastatel oli otseselt suunatud Nõukogude võimu nõmeduste ja vaimupimeduse vastu. See koondas oma hõlma alla Eesti muusikaskeene intelligentsi, tipp-pillimehed. Kuidas üldse sai totalitaarses ühiskonnas selline liikumine aset leida? Kui palju kaikaid suutsid kodarad taluda? Kuidas balansseerida lubatud ja lubamatu piirimail? Kuidas ridade vahelt kontrollile ja tsensuurile näkku irvitada? Seekordne kohtumisõhtu ei pruugi olla viisakas, kombekas ega kõigile meeldida. 30 aastat tagasi oleksid nii esinejad kui ka Eesti Muusika Kuulsuste Koda sellise õhtu eest ilmselt pikaajalise esinemiskeelu saanud... Vahet pole.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on Eesti levimuusikat kõige rohkem mõjutanud. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja eksponaatide kogumine Eesti levimuusika näituse jaoks. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, eesmärgiga säilitada ja näidata publikule Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodu- kui ka välismaal kuulsust on toonud.

Piletid on müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ning tund enne algust koha peal, kus maksta saab sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles