Palju õnne! Täna on rahvusvaheline Tulnukapäev!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tulnukas" 1979 Ridley Scott
"Tulnukas" 1979 Ridley Scott Foto: Kaader filmist

26. aprillil tähistatakse ülemaailmset Tulnukapäeva (Alien Day).

12. mail jõuab kinodesse «Alien» filmisaaga uus ja fännide poolt pikisilmi oodatud uus peatükk nimega «Tulnukas: Covenant». Selle ootuses korraldab filmistuudio 20th Century Fox 26. aprillil spetsiaalse «Alien Day» ehk «Tulnukapäeva», mille raames jõuab valitud kinoekraanidele kinoajaloo absoluutsesse filmiklassikasse kuuluv, 1979. aastal valminud Ridley Scotty linalugu «Tulnukas» (Alien), mis omal ajal sellele sarjale ka aluse pani.

Mõistagi ei piirdu Tulnukapäeva tähistamine vaid klassikalise linaloo nautimisega, vaid lisaks näidatakse fännidele ka 20 minutit stseene eelseisvast filmist «Tulnukas: Covenant». Stseenid juhatab videotervituse vahendusel sisse filmi lavastaja Ridley Scott.

Kosmoselaev «Nostromo» saab hädaabisignaali võõralt planeedilt. Asja uurima minnes leitakse võõralt planeedilt ainult suures koguses kahtlaseid suuremõõtmelisi mune… Järgnev on juba klassika.

Miks 26.aprill? See tuleneb tähtede ja numbrite kombinatsioonist «LV-426», sest just sellist nime kandis Kuu, mille pinnal kohtasid transpordilaev «Nostromo» meeskonnaliikmed esmakordselt hukatuslikku xenomorfi.

«Tulnukat» näitavad täna suurel ekraanil ka Eesti parimad kinod. Film linastub inglise keeles, ilma eestikeelsete subtiitriteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles