Astana spordidirektor: Kangert ei teinud Romandia tuuri proloogil kehva sõitu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: AFP / Scanpix

Eesti rattafännid ootasid Tanel Kangertilt (Astana) ja Rein Taaramäelt (Katjuša-Alpecin) Romandia tuuri proloogilt ilmselt märksa paremat tulemust, kuid samal päeval toimunud Michele Scarponi matuste tõttu oli ilmselt keeruline võistlusele keskenduda. Ka Astana spordidirektor Bruno Cenghialta nentis, et mõtetega oldi Itaalias.

«Väga raske on praegu elada,» tunnistas Cenghialta eile pärast 4,8 km proloogi, kus Kangert 85. koha sai. «Meie jaoks on see päev täis kurbust. Seetõttu oli ratturitel raske täielikult sõidule keskenduda. Tegemist oli siiski lühikese proloogiga ning üldiselt ei olnud Kangert ega Pello Bilbao kehvad. Põhiline võitlus alles algab. Tulime Romandia tuurile, et teha kõva tulemus Michele mälestuseks.»

Bilbao kaotas märgades oludes peetud tehnilise proloogi võitnud Fabio Fellinele (Trek-Segafredo) 20 ja Kangert 29 sekundit. Taaramäe jäi Kangertist kuue sekundi kaugusele. Üldarvestuses võivad märkimisväärsed muutused tulla juba täna, kui 172,1 km etapp lõppeb 10 km mäe otsas, vahendas rattauudised.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles