Tammemaa ja Toobal jõudsid Prantsusmaal finaalidesse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: volley.ee

Laupäeval, 6. mail on eestlased osalemas nii Prantsusmaa meistrisarja kui esiliiga finaalmängus.

Meistriliigas alistas Timo Tammemaa tööandja Toulouse Spacer´s Volley Nice´i võistkonna ka poolfinaali teises mängus. Avakohtumine Toulouse´is lõppes koduvõistkonna 3:0 (25:17, 25:18, 25:22) võiduga, eile oldi võõrsil paremad 3:2 (25:23, 18:25, 17:25, 25:22, 15:10), vahendas volley.ee.

Avamängus panustas Tammemaa võitu 11 punkti, mis oli võistkonna paremuselt kolmas tulemus. Saarlane sai kuus tõstet ja punktistas need kõik. Lisaks tegi ta kolm serviässa ja kaks tõhusat blokki. Nice´i diagonaal ja kogu Prantsuse liiga resultatiivsemaid mehi, lätlane Hermans Egleskalns, jäi toona varju – temalt samuti 11 punkti.

Kordusmatšis oli lätlane hoopis teisest puust, tuues 34 punkti ja jäädes 20ga plussi. Toulouse´i poolel vastas nende rünnakukahur Bram van den Dries 22 silmaga. Tammemaa kontosse kogunes kaheksa punkti. Rünnakul lõi keskblokeerija üheksast tõstest maha viis, lisaks kaks edukat sulustamist ja üks serviäss.

Kui hooaja alguses oleks pidanud tikutulega otsima eksperte, kes Toulouse´i võistkonna finaali ennustanuks, siis nüüd on see tõeks saanud. Ajaloos esimest korda Pro A esikohaduelli pääsenud Toulouse´i ootab 6. mail Pariisis vastasseis kas põhiturniiri võitja Chaumonti või viienda koha saanud Ajaccio võistkonnaga. Avamängu võitis Chaumont 3:0, teistkordselt kohtuvad võistkonnad täna, kui edasipääseja selgitamiseks läheb vaja ka kolmandat kohtumist, peetakse see laupäeval.

Meeste esiliigas on ühe võidu kaugusel triumfist ja pääsust tulevaks hooajaks kõrgemasse seltskonda Rennes´i võistkond. Kert Toobali koduklubi sai oma väljakul peetud avamängus Plessis-Robinsoni üle 3:0 (25:16, 25:19, 25:16) võidu. Korduskohtumine vältas küll geimi võrra kauem, ent 3:1 (25:23, 16:25, 25:22, 25:20) paremus viis rahvusmeeskonna sidemängija tööandja samuti 6. maiks Pariisi. Teises matšis tõi Toobal kaks punkti, realiseerides ainsa rünnakuürituse ja pannes ühe bloki.

Teise finalisti selgitavad AS Cannes ja Saint-Nazaire. Esimene mäng lõppes kuulsa filmilinna võistkonna 3:1 paremusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles