Kriidivärv võlub vana mööbli uueks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maren Vahter demonstreerib, kuidas vanale nahkkohvrile šablooni ja reljeefpasta abil mustrit tekitada.
Maren Vahter demonstreerib, kuidas vanale nahkkohvrile šablooni ja reljeefpasta abil mustrit tekitada. Foto: Karin Klaus

Taaskasutus on moes ja aina enam inimesi proovib kätt vanade mööbliesemete uuendamisel. Antiik- ja väärtusliku mööbli restaureerimine tasuks jätta asjatundjate hooleks, aga nõukogudeaegse koleda kummuti võib igaüks väikese vaevaga ilusaks värvida.

Veebipoe Võõp tootejuht Maren Vahter loodab kriidivärvi töötube korraldades, et vanamööbli taaskasutus saab veel rohkem hoogu sisse, sest prügimäele määratud toolist-lauast võib eri värvimis- ja dekoreerimistehnikate abil saada tõelise pilgupüüdja.

Kriidi ja vee baasil valmistatud värv sobib nii mööbli ja iluasjade uuendamiseks kui ka seinte ja põrandate võõpamiseks. Üks põnevaimaid töid on Vahterile olnud betoonpõranda värvimine ja šabloonide abil kaunistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles