Liibanoni parlamendisaadik: eestlaste röövimine ja pommiplahvatus on omavahel seotud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni sõdurid uurivad Zahles Neitsi Maarja kirikut, mille sissepääsu juures plahvatas täna pomm.
Liibanoni sõdurid uurivad Zahles Neitsi Maarja kirikut, mille sissepääsu juures plahvatas täna pomm. Foto: SCANPIX

Liibanonis Zahles Neitsi Maarja kiriku sissepääsu juures aset leidnud pommiplahvatus ja seitsme eestlase röövimine on parlamendisaadiku Joseph Maaloufi sõnul omavahel seotud.

Pommiplahvatus leidis aset kella 5 paiku kohaliku aja järgi. Lõhkekeha trotüülekvivalent oli 2,2 kilogrammi, vahendas iloubnan.info.

Politsei kinnitusel ükski inimene viga ei saanud. Küll aga tekitas plahvatus materiaalset kahju, purustades aknaid ja lõhkudes ära mitu autot.

Lisaks Maaloufile sõitis kiriku juurde olukorda uurima ka üks teine parlamendisaadik, Elie Marouny. Mõlemad mehed mõistsid selle terroriakti hukka ja seostasid juhtunut eestlaste röövimisega.

«See on osa jõupingutustest rahu ja julgeoleku õõnestamisel. Julgeolekujõud peavad taolistele rünnakutele kiiresti lõpu tegema ja avaldama kogu informatsiooni, mis neil on nende intsidentide kohta,» rääkis Maalouf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles