IRLi eestseisuses on oodata suuri muudatusi (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu ja Sven Sester IRLi eelmisel suurkogul.
Urmas Reinsalu ja Sven Sester IRLi eelmisel suurkogul. Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisuse 24 liikmest üheksa on loobunud 13. mail toimuval suurkogul erakonna juhtkonda tagasi kandideerimast, samas pürgib erakonna etteotsa 15 uut kandidaati.

IRLi eestseisus kinnitas täna kandidaatide nimekirja, mille kohaselt kandideerib erakonna esimeheks kaks, kolme aseesimehe kohale kolm ja eestseisuse 20 kohale 25 inimest. Kui erakonna esimehe kandidaadid Kaia Iva ja Helir-Valdor Seeder ning aseesimehe kandidaadid Siim Kiisler, Andres Metsoja ja Viktoria Ladõnskaja olid juba varem teada, siis täna selgusid ka inimesed, kes soovivad esimehele ja aseesimeestele lisaks pääseda IRLi eestseisusesse.

IRLi eestseisuse senistest liikmetest kandideerivad tagasi Raivo Aeg, Tunne Kelam, Aivar Kokk, Olle Koop, Tarmo Kruusimäe, Madis Kübar, Urmas Reinsalu, Sirle Rosenfeldt, Sven Sester, Priit Sibul ja Riina Solman. Esimehe ja aseesimehe kandidaatidest kuuluvad praegu eestseisusesse ka Iva, Seeder, Kiisler ja Ladõnskaja.

Senisest juhtkonnast on tagasi kandideerimast loobunud kaks aastat erakonda juhtinud Margus Tsahkna, praegune aseesimees Marko Mihkelson ja eestseisuse liikmed Andrus Saare, Ken-Marti Vaher, Linda Eichler, Mart Nutt, Peeter Laurson, Tõnis Palts ja Ulla Preeden.

Uute kandidaatidena pürgivad suurkogul IRLi eestseisusesse Harri Juhani Aaltonen, Anne Eenpalu, Heiki Hepner, Aivar Kivisiv, Kaspar Kokk, Kati Kuusk, Illimar Lepik von Wiren, Pille Lill, Andres Luus, Marko Pomerants, Ann Räämet, Aivar Riisalu, Erik Sandla ja Pipi-Liis Siemann.

Eelmisel, 2015. aasta suve hakul peetud viimasel suurkogul valiti esimees kahe, aseesimehed nelja ja eestseisuse liikmed 33 kandidaadi seast.

Praegu kuuluvad IRLi eestseisusesse erakonna esimees Margus Tsahkna, aseesimehed Kaia Iva, Marko Mihkelson ja Siim Kiisler ning liikmed Aivar Kokk, Andrus Saare, Helir-Valdor Seeder, Ken-Marti Vaher, Linda Eichler, Madis Kübar, Mart Nutt, Olle Koop, Peeter Laurson, Priit Sibul, Raivo Aeg, Riina Solman, Sirle Rosenfeldt, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Tunne Kelam, Tõnis Palts, Ulla Preeden, Urmas Reinsalu ja Viktoria Ladõnskaja.

Lisaks esimehele, aseesimeestele ja eestseisuse liikmetele valib IRLi suurkogu 13. mail ametisse ka aukohtu ja revisjonikomisjoni uue koosseisu. Aukohtu üheksale kohale kandideerib 11 ja revisjonikomisjoni viiele kohale viis inimest.

IRLi suurkogu koguneb 13. mai keskpäeval Tallinna Tehnikaülikoolis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles