Tallinnas esineb reedel klubimuusika ikoon Marco Bailey!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Bailey
Marco Bailey Foto: Ööklubi 9/11

Belglane Marco Bailey ei vaja pikka tutvustust, on ju tegemist DJ ja produtsendiga, keda võib pidada techno- ja klubimuusika ikooniks, olles orbiidil olnud juba üle veerand sajandi. Sel reedel astub ta publiku ette aga Tallinna ööklubis 9/11.

Marco Bailey
Marco Bailey Foto: Ööklubi 9/11

Kasvades üles Belgias, kus underground klubimuusika juba sünnist saati soojalt vastu võetud on, taipas Marco juba 1980. aastate lõpus, et ta eelistab olla pigem DJ-puldis kui tantsupõrandal.

Marco Bailey
Marco Bailey Foto: Ööklubi 9/11

Kuigi Bailey esimene reliis nägi ilmavalgust juba 1990. aastate keskel, siis tema tõeline läbimurre toimus alles aastal 2000, kui Carl Coxi labeli alt ilmus Bailey EP «Play It Back1».

Aastal 2002 rajas Bailey enda labeli MB Elektronics, mille alt annab ta omaloomingut välja tänaseni, kusjuures labeli back kataloog on kasvanud juba üle 150 reliisini, nende seas pärleid sellistelt artistidelt nagu Adam Beyer, Joseph Capriati, The Advent, Nic Fanciulli, Speedy J jne.

Aastate jooksul on Marco Bailey välja andnud ka kuus albumit ja teinud koostööd lisaks ka selliste labelitega nagu Bedrock, Sleaze, Bonzai ja Drumcode. Bailey juhib ka enda podcasti «Electronic Force», millel on tänaseks juba üle 300 episoodi, sh külalismixe tegijatelt nagu Carl Cox, Alan Fitzpatrick, Umek, Joseph Capriati, Sam Paganini ja Carlo Lio.

Tehnolegendi soojendab R2 «Progressioon» saatejuht Solid Steel, kes valmistab selleks peoks ette spetsiaalse warmup techno seti ning pidulistest pigistavad viimase välja DJ-d Kevin Park ja Kinnu.

Bailey lehekülg.  ja Facebook.

Bailey Discogs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles