Kapitäide poe nimi tähendab hoopis muud kui kapitäisid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse Kapitäide aken ja uks.
Kaupluse Kapitäide aken ja uks. Foto: Raimu Hanson

Narva mäel Tartus tegutseb teist kuud kauplus, mille nimi paneb huumorisoone võbelema. Ukse kohale on sildile kirjutatud Kapitäide. Kui lugeda teises vältes, tähendab see midagi, millega saab täita kappi. Kui aga lugeda kolmandas vältes, tähendab see sügelevalt pistvaid kapis elavaid mutukaid.

Praegu on Narva mnt 149 tegutsevas kaupluses müügil militaarseid asju, mis on tulnud Kapitäitesse koostöös veebipoega Sõdurikodu.ee. Leidub ka mitmesugust pudipadi ja kasutatud kraami.

Kas Kapitäide on kahemõtteline meelega, et tekitada kõmu ja levitada seeläbi uuest kauplusest teavet, või kogemata? Poe telefonil vastanud Marke Lilleõis ütles naerusel häälel, et nimepanekul on mõeldud ainult kapi täitmist. See tuli pika otsimise peale. «Igasuguseid butiike ja muid sellised me ei tahtnud nimeks panna. Ühel hetkel tuli pähe, et võiks olla midagi kapi täitmisest, kapitäide,» lisas ta.

Huviäratava nimega poe puhul ergutab huumorisoont ka logol kujutatud kahejalgne elukas, kellel on pikk peenike saba ja justkui londiks veninud koon. Kes see sihuke on?

Kaupluse Kapitäide logo.
Kaupluse Kapitäide logo. Foto: Raimu Hanson

«See on meie rotikene,» ütles Lilleõis. «Ta on sündinud minu elukaaslase lapsepõlves. Et ta on nii vahva tegelane, on ta võetud meil tarvitusele nii, et teised ka teda näeksid. Ta sobib meie miljööga hästi kokku: meie sisustus on peaaegu kodune, siin saab kohvi ja teed võtta, saab istuda ja kommi krõbistada, tunda ennast mõnusalt.»

Säherduse poemiljöö mõtte on Lilleõis kaasa võtnud Hiiumaalt, kus on võimalik poodides koduselt juttu vesta, ja kes tahab lihtsalt jalga puhata, saab sedagi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles