Galerii: raekojas avati moodsa kunsti näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnagaleriis raekojas avati eile Sorge performance’iga Pärnu (m)Moodsa kunsti näitus, mis tänavu kannab alapealkirja "Aknad".

Sama nime all 17. aastat tehtava näituse kuraator on kunstnik Andrus Joonas ja nagu on juba traditsiooniks kujunenud, on sellel esindatud kogu nüüdiskunst alates klassikalisest maalikunstist ja lõpetades performance’i ja videoga.

Joonase inspiratsiooniallikas kuraatorina on Sogyal Rinpoche’i mõttetera: "Vahest on enamiku tänapäeva kunsti piiratuse üks põhjusi see, et silmist on kaotatud kunsti nähtamatu püha päritolu ja eesmärk vahendada inimestele ettekujutust nende tõelisest loomusest ja kohast universumis ja teadvustada neile ikka uuesti elu hinda ja lõputuid võimalusi."

Aken on midagi kõige tavalisemat argielus, aknaid on palju ja neil on eri otstarve: akendest tuleb valgus, läbi akende näeb maailma, aga ka iseennast. Aken võib olla nii väljapääs kui tee lõpmatusse.

Näitusel osalevad Janno Bergmann, Pusa, Billeneeve, Margus Tiitsmaa (Sorge), Haide Rannakivi, Marko Toomast, Danel Rinaldo, Jan Leo Grau (kõik Eesti), Zhon-Zhon Sandyr, Envil Kasimov, Sergei Orlov, Yuri Kutsarjan (Venemaa, Udmurtia), Egenija Lapteva, Sasha Artamonova, Аrt Gruppa Nežnõje Babõ (Venemaa, Kaliningrad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles