Afganistanis sa USA õhulöögis surma Islamiriigi juhtivliige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekujõud.
Afganistani julgeolekujõud. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Afganistanis sa USA õhulöögis surma sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik kohaliku haru juht Abdul Hasib, teatas reedel Pentagon.

Pentangoni esindaja täpsustuse kohaselt sai Hasib surma Nangarhari provintsis ööl vastu neljapäeva tehtud õhurünnakus.

"Liiguvad kuuldused tema hukkumise kohta, kuid täit kindlust veel ei ole," ütles Pentagoni eestkõneleja kapten Jeff Davis.

Venemaa eriteenistuste andmeil peab terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) ühinemisläbirääkimisi teiste grupeeringutega ning üritab luua tugipunkte uutel aladel.

"Meieni on jõudnud andmed Islamiriigi ühinemisläbirääkimistest muude rühmitustega," ütles julgeolekuteenistuse FSB juht Aleksandr Bortnikov Moskva julgeolekukonverentsil.

Ta märkis ka, et suuremate rahvusvaheliste terrorirühmituste nagu IS ja Al-Nusra Rinne juhid on mõistnud: neid ähvardab hukk ja tuleb alustada taktika muutmisega.

«Nad on kiirendanud sisside üleviimist Afganistani, Jeemenisse ja Aafrika mandri sügavusse ning alustanud sinna tugipunktide ja baaside rajamist,» ütles Bortnikov.

Afganistani Taliban teatas reedel kevadpealetungi algusest, kuulutades peamiseks sihtmärgiks riigis tegutsevad võõrväed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles