Soome tahab Nordeat endale

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga peakontor Stockholmis.
Nordea panga peakontor Stockholmis. Foto: BOB STRONG/REUTERS

Soome rahandusminister Petteri Orpo  kinnitas laupäeval, et Soome valitsus ja keskpank veenavad üheskoos Nordeat peakorterit Stockholmist Helsingisse kolima. 

Nordea tahab oma peakorterit kolida ära Taani või Soome, kui Rootsi valitsus tõstab tasusid pankade kriisifondi, vahendab Reuters.

«Soome oleks suurepärane koht Nordeale. Valitsus teeb kõik, et meie otsused oleksid etteaimatavad ja usaldusväärsed,» rääkis Orpo.

Ka Taani on teinud Nordeale ettepaneku tulla Kopenhaagenisse. Orpo sõnul on Soome aga euroala riigina parem ja stabiilsem valik. 

Aasta alguses tegi Rootsi valitsus ettepaneku maksumuudatusteks, mis tõstaks tööjõumakse finantssektoris 15 protsendi jagu. Sellest plaanist  valitsus loobus, kuid tuli välja uue ettepanekuga, mille kohaselt peaksid pangad rohkem panustama uude kriisifondi. Pangad aga ettepaneku üle ei rõõmusta ning Nordea ähvardab oma peakorteri Rootsist ära kolida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles