Põhja-Korea jätkab ähvardamist

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakorealased üleeile pealinnas Soulis vaatamas raudteejaamas uudist põhjanaabri raketikatsetusest.
Lõunakorealased üleeile pealinnas Soulis vaatamas raudteejaamas uudist põhjanaabri raketikatsetusest. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas eile taas, et korraldab tuumakatsetuse ükskõik millal ja ükskõik kus, USA riigipea Donald Trump rõhutas aga jälle, et sõjaline vastus pole välistatud.

Pinged Korea poolsaarel on nädalaid haripunktis märkide tõttu, et Põhja-Korea valmistub uueks kaugmaaraketi- või tuumakatsetuseks. Washington on keeldunud välistamast sõjalist vastulööki katsetusele. Mitmed märgid viitavad sellele, et Pyongyang teeb ettevalmistusi tuuma- või mandritevahelise raketi katsetuseks.

Põhja-Korea välisministeeriumi esindaja ütles eile, et Pyongyang on täielikult valmis reageerima kõigile USA sammudele. Režiim jätkab ennetava tuumavõimekuse maksimumini tugevdamist, kuni Washington ei ole oma vaenulikust poliitikast loobunud, märkis välisministeeriumi esindaja riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles