Kairos hukkus rünnakus politseikonvoile kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse politsei
Egiptuse politsei Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/Scanpix

Tundmatud relvastatud isikud ründasid Kairo peamise ringtee lähedal politseikonvoid, siseministeeriumi teatel sai kolm korrakaitsjat surma ja viis haavata.

«Relvastatud elemendid, kes liikusid kahe sõidukiga, lähenesid liikuvale julgeolekukonvoile kella 23.45 paiku esmaspäeval,» ütles ministeerium ööl vastu tänast. Ründajad avasid konvoi pihta tule ja politseinikud vastasid, lisati teates.

Esialgu ei ole rünnaku eest keegi vastutust võtnud.

Islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamisest 2013. aastal sõjaväe korraldatud riigipöördes on vägivald nõudnud sadade sõdurite ja politseinike elu.

President Abdel Fattah al-Sisi kuulutas 10. aprillil välja kolmekuulise eriolukorra. Päev varem nõudsid ISISe rünnakud kopti kirikutele Tantas ja Alexandrias 45 inimese elu.

Relvajõud on tapnud mitu ISISe kõrget juhti, kuid äärmuslased on laiendanud rünnakuid Siinai poolsaarelt teistesse Egiptuse piirkondadesse, seal hulgas Kairosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles