Vaata, millised on suurimad mobiilse interneti paketid Eestis

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Inimesed on üha enam liikumas arvutitest mobiilidesse ning seeläbi on hüppeliselt kasvanud ka vajadus suurema mahuga internetipakettide järele - mobiilioperaatorid on ajaga kaasas käinud ning täna näeme juba esimesi pakette, millel mahupiirangud Eesti-siseselt kadunud.

Eile teatas näiteks Tele2, et hakkas esimese operaatorina Eestis pakkuma klientidele nutitelefonipaketti, mis hõlmab peale piiramatus koguses kõnede ja SMSide ka niipalju internetti, kui inimene kasutada jaksab. Tõsi, Euroopa Liidus tohib selle paketi raames kasutada ühes kuus 6GB internetti.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on piiramatute mahtudega sidepakett Eesti mobiilimaastikul oluline muudatus, sest siiani on pakutud piiramatus kogustes kõneminuteid ja SMSe, kuid Tele2 toob sinna kõrvale ka piiramatu mahu ja kiirusega 4,5G interneti.

«Sellise nutitelefonipaketi järele oli juba ammu vajadus, sest Tele2 klientide interneti kasutusmahud on kasvanud ligi kuus korda ja mobiilset internetti kasutatakse järjest enam püsiühenduse asemel,» lisas Aron.

Teadaolevalt esimese piiramatu mahuga mobiilipaketi tõi USAs turule T-Mobile. Nüüdseks on piiramatud lahendused enamikul suurematel Euroopa ja USA mobiilioperaatoritel.

Elisa suurima mahuga internetipakett sisaldab hetkel internetti 60 GB ning Telial 64 GB kuus.

«64 GB on siiski selline suurus, mida naljalt ära ei kasuta ning hetkel me selles osas muudatusi ei kavanda,» selgitas Postimehele Telia esindaja Raigo Neudorf. Telia suurima paketi puhul on Euroopa Liidus kasutatav maht kuus 8 GB.

Elisa pakub piiramatu mahuga mobiilse interneti pakette arvuti, tahvli, netipulga ja modemi kasutajatele, sest just nendes seadmetes vajab klient suuremaid kasutusmahtusid. «Nutitelefonis on keskmine tarbimine 5-6 gigabaiti kuus ning vaid mõne kliendi tarbimine jääb vahemikku 30–50 gigabaiti kuus,» selgitas Elisa esindaja Marika Raiski oma ettevõtte seisukohta.

Eesti suurimate pakettide võrdlus

 

Tele2 Multi Piiramatu

Elisa Maksimalistile

Telia Mobiilne Elu

Internetimaht

Piiramatu

60 GB

64 GB

Interneti kiirus

Piiramatu

Piiramatu

Piiramatu

Kõned ja sõnumid

Piiramatu

2000

Piiramatu

Hind

21,99 €

36 €

41,98 €

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles