Marianna Kaadi dokumentaalfilm jõuab USAsse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marianna Kaadi dokumentaalfilmi «Auk nr 8» Põhja-Ameerika esilinastus toimub Full Frame filmifestivalil Durhamis, Põhja Carolinas.

«Auk nr 8» valiti festivalile 1200 filmi hulgast, kokku näidatakse seal 66 filmi erinevatest riikidest.

Täispikk dokumentaalfilm «Auk nr 8» räägib vennast ja kahest õest, kes püüavad oma eluga hakkama saada Ida-Ukrainas kivisütt kaevates. Selles piirkonnas keerleb kogu elu ümber kivisöe - kaevatakse metsas, pargis, linnatänavail ja majade all ning on vaid aja küsimus, millal linn kokku variseb.

Vaatamata karmile keskkonnale ja ühiskonna silmakirjalikkusele, usub 15-aastane Jura, et tema suudab astuda täiskasvanuellu sirge seljaga.

Filmi produtsent, režissöör ja stsenarist on Marianna Kaat, peaoperaator Rein Kotov, helilooja Timo Steiner ning kaasprodutsent Olena Fetissova.

«Auk nr 8» on tänaseks osalenud kolmel rahvusvahelisel filmifestivalil Horvaatias, Rumeenias ja Lõuna-Aafrika Vabariigis. Lisaks on film valitud ka Kanadas Torontos toimuva Hot Docs filmifestivali võistlusprogrammi.

«Auk nr 8» osales ka PÖFFi rahvusvahelise Tridens Balti täispikkade filmide võistlusprogrammis ning pälvis žürii äramärkimise ning Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapital nimetas filmi aasta parimaks dokumentaalfilmiks.

Eesti vaataja saab filmi vaadata alates 22. aprillist Solarise kinos.

Filmi on tootnud Baltic Film Production koostöös Interfilm Production Stuudioga (Ukraina).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles