USA autoturul tipp käes, Euroopa teel tippu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Ecosport
Ford Ecosport Foto: SCANPIX

Ühendriikide autoturg on aastaid mühinal kasvanud, kuid kolme suurtootja läinud nädalal avaldatud tulemused kinnitavad, et turg on tipus. Euroopa pole samas kriisieelset taset saavutanud ja sealsed firmad muutuvad järjest optimistlikumaks.

Asjatundjate sõnul kukub Ühendriikide uute autode müük aprillis neljandat kuud järjest, kirjutab Äripäev.

Odav bensiinihind meelitab inimesi soetama vähem kütusesäästlikke ja suuremaid autosid, eelkõige linnamaastureid ja nn kastikaid ehk pick-up'e, mille müümine on autotootjatele oluliselt kasumlikum

Langev turg sunnib küll automüüjaid rohkem soodustusi tegema, kuid suuremad autod tähendavad suuremaid hindu, mis on võimaldanud kasvatada nii käivet kui ka kasumit. Uuringufirma J.D. Power andmeil moodustavad maasturid ja pick-up'id sel aastal üle 60 protsenti kõigist müüdud autodest ning see on kergitanud keskmise müüdud auto hinna 31 380 dollarini. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles