Gazpromi Euroopa uksesuu valvurid (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Napilt seitsme kilomeetri kaugusel Soome piirist asuv Gazpromi Portovaja kompressorjaam on Vene energiaettevõtte suurim seesugune rajatis. Slavjanskaja sõsarjaama, mis peaks ära toitma Nord Stream 2, kavandatakse Eestile märksa lähemale, Ust-Luga sadamasse.

«Head külalised, veel kord tere tulemast! Vene seaduste järgi on Portovaja kompressorjaam ohtlik tööstusehitis. Kuna me töötame siin tuleohtliku ainega, tuleb külalistel alati kanda kaitserõivastust ja kinni pidada ohutusnõuetest,» alustab Balti- ja Põhjamaade ajakirjanike instrueerimist Ida-Virumaa vastaskaldal asuva kompleksi tööohutusspetsialist Natalja Šarpakova. On aprilli algus.

Veel 2010. aastal laius Portovaja lahe ääres tühjus. Viiburi lähistel, Soome piirist seitsme kilomeetri kaugusel asuv kompressorjaam on Gazpromi põhjast läände kulgeva gaasitrassi viimane, enne kui Vene maagaas Nord Streami gaasijuhtmes Euroopa Liidu territoriaalvetesse jõuab.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles