Mootorrattur palkas appi kurikuulsa kaitsepolitseiniku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo endine tippuurija Indrek Põder.
Kapo endine tippuurija Indrek Põder. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna tänavatel hullumeelselt mootorrattaga kihutanud ja koos kaaslasega teelt välja rammitud mees palkas end vaidluses politseiga esindama endise kaitsepolitseiniku Indrek Põdra, kes pärast vanglast vabanemist asutas õigusbüroo.

Põder kinnitas, et on asunud mootorratturit esindama. Ta selgitas, et praegu ei olegi teada, kas politseil on mootorratturi suhtes menetlus käsil. «Täna ei ole teada, kas tema suhtes üldse on mingi menetlus käimas või mitte. Rääkida täna sellest, kas kaevata seda edasi kohtusse või mitte, või millistes asjades teda konkreetselt esindada, on väga raske,» tõdes Põder.

Kaitsepolitseis aastaid korruptsioonikuritegusid uurinud Põder sai kurikuulsaks sellega, et pakkus kapo sildi all kurjategijatele kaitset ja küsis selle eest raha. Kohus mõistis temalt lõpuks välja 200 000 eurot.

2012. aasta kevadel altkäemaksu võtmise eest neljaks aastaks vangi mõistetud Põdra suhtes alustas riigiprokuratuur uut kriminaalmenetlust 2013. aasta veebruaris, kui ilmnes, et mees on vanglas levitanud talle kapos töötades teatavaks saanud riigisaladust.

Pärast vanglast vabanemist võttis Põder end töötuna arvele ja töötukassa aitas tal rahastada õigusbüroo Asis Consult OÜ avamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles